Парфюмите май ще се окажат излишни. Снимка: Reuters
fallback

Естествената миризма е най-привлeкателният парфюм, категорични са чешки и английски учени.

Козметичната индустрия налива милиони в разработване на нови аромати и привличане на световноизвестни звезди за рекламни лица. Всички тези усилия обаче може да се окажат излишни, пише вестник "Daily mail".

Учените са провели поредица от изследвания и всички те показват едно и също – биологичната миризма е най-привлекателна за срещуположния пол.

"Проучванията ни показват, че жените предпочитат миризмата на доминиращи мъжкари и са особено чувствителни към техния аромат по време на месечния си цикъл", обяснява ученият Ян Хавличек от университета в Прага.

Дамите пък привличат мъжете с аромата си най-вече, когато са в овулация.

Хавличек е открил, че понякога пърфюмът не подобрява уханието, а точно обратното – подчертава лошия мирис на човек.

Някои проучвания дори показват, че естествената миризма разкрива характера на човека. Предположенията на учените за привлекателността на естествената миризма имат своята историческа обосновка.

По времето на Елизабет I честа практика била момите да обелят ябълка, да сложат резенче от нея под мишницата си и след това да го подарят на своя обожател.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

109

Анонимен

преди 12 години

Да да дааа- който иска да тества.Не се къпете седмица или две в жегите,не си сменяйте чорапи *** и тн и после идете в някое място където има повечко жени.Например във фризьорски салон.Направо ще изпоприпадат по вас -гарантирано е.

108

Аз

преди 12 години

Без чесън, моля!!!!

107

Анонимен

преди 12 години

не се къпете 2-3 дни, изяжте голямо количество чесън и ряпа с 2-3 порции боб, изпийте една силно газирана бира и качете стълбите на бегом, за да се запъхтите. това е най-добрия и разтърсващ натурален пЪрфюм

fallback