Туристите щели да се лепят на фонтана за чача-та. Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Грузия е изобретила оригинален начин за привличане на туристи в град Батуми, като веднъж седмично от местен шадраван вместо вода ще тече алкохол, съобщи Франс прес.

"Дегустаторите" ще трябва да са особено бдителни, тъй като смяната на течностите ще трае само 15-ина минути на всеки седем дни.

Фонтанът ще пуска чача (местна гроздова ракия), която по вкус се доближава до нашата гроздова ракия.

Фонтанът все още е в процес на изграждане на покрива на нова кула в пристанищния град, която ще е с височина 25 метра и трябва да бъде завършена до края на лятото.

Тя ще подслони офисите на местните туристически информационни центрове.

За оригиналния проект съобщи кметът на града Роберт Чкаидзе. Той смята, че така местните производители ще могат да рекламират пред гостите на града своята продукция.

* грузинска гроздова ракия, достигаща 70° алкохолно съдържание

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

topatutuldu

преди 12 години

pomak li spisva tez ***.6to e tva juru6 kato prevod?

7

Анонимен

преди 12 години

Как няма да си осигурят реда ?Той ще е на кула 25 метра висока. И като се има в предвид, че ще е атракция 100% ще има такса за да се качиш горе. Местните пияници или клошари дали ще плащат такса за да се качат ?Говорите на изуст без да се замисляте. Единственото лошо е, че е на 25 метра височина и някой рискува да падне след 10 минутна дегустация :)

6

дегустатор

преди 12 години

Добре би било някой да знае, че става дума за бренди. Май не останаха ценители на коняка, само грозданка ли звучи разбираемо за широките народни маси? Такааа, и като знаем, че е вид бренди чачата, не са за чудене градусите. По принцип дестилатът е толкова силен и се разрежда с вода по технология. Наздраве!

fallback