Градът има само един жител. Снимка: BoingBoing
fallback

Американското градче Бъфорд, щата Уайоминг, се продава на търг, съобщава електронното издание Лента.ру. То има само един жител – Дон Самънс, който се е самообявил и за кмет.

Търгът е планиран за 5 април, а началната цена е 100 000 долара.

Градът е основан през 19-и век при строителството на Трансконтиненталната железница. В Бъфорд са живеели около 2000 работници и техните семейства. По-късно обаче те се преместват с преместването на строителството жп линията.

Настоящият кмет и единствен жител се преселил в Бъфорд през 1980 година, управлявал бензиностанцията и магазина за стоки от първа необходимост. Определя годините, който е прекарал там като "най-хубавите".

В града има също така пощенска кутия и пункт за мрежова връзка. Купувачът на Бъфорд ще получи и 10 акра земя, паркинг и пет сгради, включително жилище с три спални, и училище, построено през 1905 година.

Бъфорд не е единственото селище в САЩ с население от само един човек. В щата Небраска, например, единствен жител на градчето Моноуай е г-жа Елси Ейлър, чийто съпруг починал през 2004 година.

Също като Дон Самънс, г-жа Ейлър се е обявила за кмет, има лиценз за продажба на алкохол и плаща данъци на градската хазна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

до 27

преди 12 години

В САЩ нямало добър жп транспорт хахаахахах добре поне че нашия е на световно ниво. Времето да стигнеш от София до Бургас с наш влак е същото за което стигаш със самолет от Лондон до Ню Йорк

30

-

преди 12 години

да подпомогнем американските братя, да изнесем всички *** в америка да ги интегрират и да ги заселят в тези безлюдни градове. Ако всички *** се съглсят дори самолетните билети ще им платим...

29

someone

преди 12 години

Драга редакция: "Определя годините, който е прекарал там..." Не "годините, коЙто", а коИто!

fallback