Съществото, заснето от британски туристи в Бразилия. Снимка: Mike Cohen / Вarcroft USA
fallback

След като вчера "чухме" невероятни разкази за потомци на извънземни, раждани от земни майки, нека да видим какво казва науката за възможни срещи с пришълци.

В САЩ било проведено изследване, резултатите от което доказвали, че хората никога не са контактували с извънземни, а всички разкази за похищения са само спомени от много ярки и реалистични съновидения, съобщава LiveScience.com.

Учени от Лосанджелиския изследователски център, изучаващи състоянието, в което човек се намира извън тялото си, провели експеримент с 20 доброволци. Те били инструктирани как да достигат фаза на бърз сън и по време на нея да излизат в т.нар. астрал, тоест в състояние, в което душата за известно време се отделя от тялото. Водещият изследовател Михаил Радуга съобщил, че повече от половината от участниците успели да постигнат това, а седем от тях успели в това състояние да комуникират с извънземни.

Един от доброволците разказал, че когато се отделил от тялото си, веднага срещнал трима извънземни. "Те повече приличаха на същества от филма "Нещото", отколкото на обичайните картинки с големи глави и очи. Те искаха да общуват, толкова силно ме изплашиха,че бързо се шмугнах в собственото си тяло", спомня си Александър.

Според Радуга това доказва, че съобщенията за срещи със зелени човечета са само плод на въображението. "Когато хората разказват, че през нощта са били похитени от извънземни, те не лъжат. Просто не знаят, че са се намирали във фазата на бързия сън, а разумът им в това време е пътешествал. Това е много реалистично и хората не могат да разберат какво става с тях. И може да се случи с всеки", пояснява той и добавя, че ежегодно над милион американци съобщават за контакти с представители на извънземни цивилизации.

Oще по темата

Нещо подобно казали и руските космонавти на XXIV планетарен конгрес на Асоциацията на участниците в космически полети, който се провел в началото на септември. На въпроса: "Вярвате ли в извънземни?", летец-космонавтът Виктор Горбатко отвърнал: "По време на полети в Космоса съм успял да видя само, че нашата планета е малка и много красива. Никакви следи от НЛО не съм откривал. Ако контакт с извънземни е възможен, то това е само насън". 

Все пак периодично се появяват не само разкази за съществуването на НЛО, но и доказателства. Така например британски туристи, пътешествали по Амазонка, заснели необичайни създания в района Mamaus. На фотографиите сред тропическата растителност към група хора гледа необикновено същество, приличащо на извънземно. А вдясно от него се вижда още едно непонятно светещо явление. Твърди се, че снимките са истински.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

az

преди 12 години

ne sme sami no za6to da ni lajat s nqkakvi si izsledvanq.da vzemat da pratqt obiknovenni hora v kosmosa

31

Анонимен

преди 12 години

И кой ще ни каже истината бе!!!Руснаците успяха да унищожат миналия месец кометата Еленин която трябваше да унищожи Земята,та НЛО ще сме да се добложи на земята.Съществуват и дори имат връзка с хамериканците,ама никoй не ни казва

30

Анонимен

преди 12 години

на позитано 20 е пълно с тях.и летяща чиния си имат на бузлуджа

fallback