Снимка: архив, Булфото

Някои йога техники могат да предизвикат краткотраен оргазъм. Все още не е изяснено как може да се постигне оргазъм без физическо докосване, но йога учителите твърдят, че е напълно възможно, казва сексологът д-р Джефри Тралтрийс. Най-често оргазъм може да се получи при изпълнението на асана Падмасана, или известна още като поза лотос.

При тази йога поза се заема седнало положение, като стъпалата на краката са поставени върху срещуположните бедра, петите се допират под пъпа, а ръцете са върху тях. Гръбнакът, вратът и главата се намират в една линия и са максимално изправени.

Постигането на оргазъм при изпълнението на йога е възможно благодарение на тренирането на гениталните и вагиналните мускули. Получаването на оргазъм е много по-сигурно, когато йога се практикува на уединено и спокойно място, което ще спомогне за по-голямото отпускане и откъсване от околната среда.

Йога има специално течение, което се занимава с доставянето на максимално сексуално удоволствие със и без партньор. Това е т.нар. тантрична йога. Достигането на оргазъм с йога упражнения може да бъде постигнато и от мъже, което зависи от психическата нагласа и добрата йога подготовка, категорични са йога майсторите.

Вижте още здравни новини в Puls.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase