Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

В Германия за нея се говори повече, отколкото за Деми Мур и Никол Кидман взети заедно. 6-годишната крава-беглец Ивоне стана суперзвезда в Бавария и свободолюбивият й дух трогна сърцата на местните хора, пише ЮПИ.

Най-търсеното говедо в Европа избра свободата на 24 май тази година, когато избяга от ферма и от сигурна смърт в кланицата. От тогава 700-килограмовата кафява красавица на бели петна живее свободна и в пълна нелегалност, криейки се в гъстите гори край градчето Мюлдорф.

Кравата-беглец си издейства смъртна присъда след като полицейски патрул катастрофира във волното й тяло. Но Ивоне успя да се измъкне. Местните власти наредиха животното да бъде отстреляно, тъй като може да причини и друга катастрофа на някой натоварен път.

Но хитрата крава се покри в шубраците и започна да се прави на сърна, като излизаше да пасе само нощем. Потеря от 100 души тръгна по петите й, но тя изчезна като игла в купа сено, въпреки солидните си размери.

Трогнати от свободолюбивия дух на Ивоне местните природозащитници се мобилизираха и откупиха живота й от бившия й собственик, като му платиха 700 евро. Но от рогатата шумкарка така и нямаше помен. Тогава нейните защитници, решени да изпреварят враговете й, които искаха да я отстрелят, изпробваха най-хитроумни тактики, за да изкарат Ивоне от землянката й.

За целта близо до мюлдорфския лес беше докарана нейна посестрима от обора, срамежливата Валтрауд, заедно с теленцето Валди, за да играят на тънката струна на приятелството и на майчиния инстинкт.

Ивоне не се поддаде на първичните пориви и продължи да се укрива. Нейни фенове започнаха да кръстосват горите нощем с инфрачервени устройства, с надеждата да я открият по топлината. Но засега Ивоне остава в нелегалност, наслаждавайки се на ценния дар на свободата и водейки за рогата една от най-добре обучените полиции в света. Следва продължение, пише вестникът.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 12 години

Крава много вкусна,моля пратете нова!!

24

istritia

преди 12 години

i pak bil nepriliche kommentar na njakoi hora . abe dnes.bg via imate li si njakakva rabota po prinzip p6ete gluposti OK ama vseki neka da si napi6e kakvoto iska to za tova ja ima opziata , i pak ste go napi6a za da se vidi, ( kravite vuv germania su kato jenite tam , edna statistika kazva che srednoto teglo na edna germanka bilo okolo 80 kilogramma ) koi normalen se bi hvanal , to za tova avstria , germania i takiva su izvestni sus KRAVI axaxaxaax ;-))))

23

KOKO

преди 12 години

ЩЕ Я НАМЕРЯТ НА КУКОВО ЛЯТО.НАШИТЕ И РУМЪНСКИ *** ОТДАВНА СА Я ИЗЯЛИ И ОТСРАЛИ.

fallback