Снимка: Архив Булфото

Ромка измами 34-годишна жена в градчето Корольов край Москва с пари в брой и златни украшения на обща стойност около 14 милиона рубли (над 518 000 долара), съобщи МВР в Подмосковието.

По информация на изданието  Life News пострадалата е Людмила Карпова, съпруга на шефа на компанията Стройинвесткомплект. На 2 юли Карпова е съобщила в полицията, че на улицата към нея се приближила ромка.

Тя казала: „Имате три деца. Крачетата на най-малкото са болни и мъжът ти често пътува по работа, а колата му е бърза, спортна“.

Тъй като всичко това се оказало истина, Карпова повярвала в ясновидческите способности на циганката.

След това врачката заявила, че семейството на бизнесмена е урочасано и това скоро ще доведе до нещастия. За да развали магията, ромката помолила Карпова да донесе от в къщи яйце, пари и златни украшения.

В дома на жената имало много пари, тъй като съпругът й наскоро теглил кредит за бизнеса си. Карпова донесла кеш, злато и яйце.

Ромката извършила няколко ритуала и заявила, че в дома на Карпова има още „мръсни“ ценности.

Жената отишла за останалите пари и накити. След още няколко ритуални действия врачката поискала още пари и злато. Карпова отишла в къщи и когато се върнала, ромката вече я нямало.

Тя отмъкнала 2 килограма злато за 5,8 милиона рубли и 8 милиона рубли в брой.

Следователите смятат, че врачката е събрала предварително информация за личния живот на жената, за да изглежда всичко много убедително.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase