Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Находчив нюйоркски безработен си докарва по 500 долара седмично от събирането на бижута от земята на нюйоркски квартал, съобщи "Дейли телеграф".

43-годишният Рафи Степаниан в миналото е бил чирак в бижутерско ателие, но после останал без работа. Професионалният му опит обаче му помогнал да забелязва бързо всякакви лъскави неща, заклещени между уличните плочи, изпуснати в асансьори или фоайета, изтървани в кални локви или залепнали за изхвърлена дъвка.

Въоръжен с пинсети, Рафи всеки ден обхожда приведен на две Квартала на диамантите в Ню Йорк и събира
реколта от златни парченца от верижки, пръстени, обеци, часовници и дори късчета от скъпоценни камъни.
Безработният "берач на бижута" се хвали, че за последните две седмици си докарал 1000 долара от реколтата си.

Находките си той препродавал на търговци на диаманти и на скъпоценни метали. Някои от златните фрагменти обаче пазел, за да ги претопи и да ги използва в бъдеще.

Кварталът на диамантите в Ню Йорк е едно от най-важните средища на диамантената индустрия в света редом с Лондон, Антверпен, Мумбай, Рамат Ган и Йоханесбург.

 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

olshata

преди 12 години

zna4i i toi sabira cvetni mitali,konukurent

45

някой

преди 12 години

До: EvreikoА в Лисабон всички хора ходят назад. Така поне твърди Пипи Дългото Чорапче.

44

някой

преди 12 години

До: bibioХамче то и в България е същото - каквото намериш, трябва да го предадеш в полицията. Друг е въпроса че малко хора го знаят това.Сещам се, в Господари на Ефира май даваха репортаж за едни ***, как разграбват строителните материали от полуразрушен и изоставен обект.Питат ги - "Защо крадете сега тия тухли?" А те отговарят: "Ми ние не ги крадем тухлите, как така ще крадем!" Въпрос: "А какво правите?". "Ми ние просто си берем тухли!"

fallback