Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Социалните служби на Сан Франциско са започнали разследване срещу американка, която инжектирала ботокс на 8-годишната си дъщеря, съобщи Today Moms.

През март 2011 г. 34-годишната служителка в салон за красота Кери Кембъл споделила в интервю за Ей Би Си, че инжектира ботокс на дъщеря си. Според Кембъл това помага да се отстранят мимическите бръчици от лицето на момиченцето, което участвало в детски конкурси за красота.

Освен това майката била убедена, че ботоксът ще помогне на дъщеря й, която планира да стане актриса, певица или фотомодел, да съхрани по-дълго младостта си.

Кери Кембъл споменала още, че и други майки поставят ботокс на децата си, участващи в конкурси. Самата тя също се инжектира и била убедена в неговата безопасност. На въпрос откъде се снабдява с ботокса, който е разрешен за прилагане само от лекар, Кембъл отговаря, че имала „надежден анонимен доставчик”.

Дъщерята, която също участвала в интервюто, споделила, че инжекциите са болезнени, но тя вече била свикнала и няма нищо против.

Ботоксът е забранен за използване при лица под 18 години и лекарите, които нарушат това правило, се лишават от правото да упражняват професията си.

Случаят предизвика широко обществено недоволство, което доведе до сезиране на социалните служби, които вече са започнали разследване по случая. Предстои да бъде изяснено дали майката има лиценз да прилага ботокс, дали е провела консултация с педиатър  и откъде е набавила ботокса.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

samodiva

преди 12 години

НЯМА ЛИ КОЙ ДА ЗАЩИТИ ДЕЦАТА ОТ РОДИТЕЛИТЕ ИМ ???

12

do n.1

преди 12 години

komentar na denja ! :)))

11

Анонимен

преди 12 години

Жените,които употребяват по-малко или в минимални количества "пляскала" имат по-хубава кожа когато застареят,около мен всички жени които познавам са така а употребявалите много мазила и разни процедури и ходещи с много грим,ако една седмица се "изоставят"стават страшни за гледане.Аз самата употребявам минимални количества кремове и гримове,пудри и фодьотени на 40 години съм а нямам нито една бръчица,в края на краищата е въпрос и на ген.Козметика ДА,но без борба с природата и годините.

fallback