Снимка: Reuters
fallback

Владимир Обривков, доцент в катедрата по анатомия, обща биология и хистология на факултета за ветеринарна медицина към Воронежкия държавен селскостопански университет е намерил на улицата котка с пет уши и я е прибрал в дома си.

Собственикът на необичайното животно мечтае да "запознае" котката си Лунтя с четириухия котарак Лунтик, който живее във Владивосток, съобщи РИА Новости.

"Мечтая един прекрасен ден Лунтя и Лунтик да се срещнат. Според първия закон на Мендел всичките им котета ще са с четири уши", казва воронежкият учен.

Обривков отдавна изучава аномалиите в анатомията на животните. Случвало му се е да се сблъска с пиле с четири крака, с прасета сиамски близнаци, с агне с едно око, с двуглаво теле и с други причудливи животни.

Ученият разбрал за котката с пет уши от познати, които я видели на улицата. Обривков първоначално искал да направи рентгенови снимки на ушите на животното, но след това решил да си го задържи като домашен любимец.

Четириухият котарак Лунтик е бил намерен през лятото на 2010 година в авторемонтна работилница. Не се знае дали той още живее там, или някой го е прибрал у дома си.

 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

ха ха ха ха....оха

преди 12 години

чекаи че нещо ми се опира.....каде са петте уши?

16

от село

преди 13 години

а аз ... не мога да си намеря хубави бенски гащета!Все още нямам деца, но съм семеен.

15

elito

преди 13 години

това е като онова с прасето,дето снася яйца в днес.бг отново..

fallback