Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Украинка роди първото си дете на 66 години, съобщи unian.net.

Независимо от преклонната възраст на родилката - бебето е родено доносено и е здраво. То е с тегло 3,300 кг  ръст 54 см.

До момента това е най-възрастната родилка в бившата съветска република.

Състоянието на майката е добро, но поради напредналата й възраст ще остане дълго под наблюдение в болницата.

През 2008 г. 57-годишна киевчанка роди първото си дете. Според наблюдаващият я лекар, за благоприятния изход на бремеността е спомогнал здравословният начин на живот на майката.

Oще по темата
Най-възрастната майка на планетата е жителка на Индия, която след изкуствено оплодяване се сдоби с дете на 70-годишна възраст.

В края на 2010 г. стана ясно, че 72-годишна румънка Адриана Илиеску, майка на 5-годишна дъщеря, мечтае за още едно дете.

Писателката и преподавателка по румънска литература в университета в Букурещ смята, че няма пречки за това да стане майка още веднъж.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

аз-ж.р.,ед.ч

преди 13 години

С ритъма на женския организъм,природата сама е отредила начина на живот и поведение през периода на съществуването ни.Останалото е експерименти за които човек си поема отговорността.Освен,че трябва да се роди,детето трябва да се отгледа,изучи и т.н,за което се иска години живот от родителя.Ние ,българите казваме,че всичко с времето си.Така,че роденото е добре дошло,но да е с време.

63

истината, 63

преди 13 години

Напротив, госпожо - точно подписът решава въпроса за всичко - честността на отношенията помежду ви и за сигурността на детето ви - щом сте толкова честни и добри помежду си, защо не се подпишете - страх ви от разноските по развода ли после, и да не си вземете някой *** в повече един от друг - ПРОСТО НЕ СИ ВЯРВАТЕ, ТОВА Е, НАДХИТРЯТЕ СЕ И ЛИЦЕМЕРИТЕ С "НАДРАСНАЛОСТ НАД ПРЕДРАЗСЪДЪЦИТЕ". Поне единият от вас е готов да се измъкне. Жалко е, но е така, осъзнайте го.

62

българка

преди 13 години

Родих детето си на 40 г. и не съжалявам. С татко му не сме сключвали брак. Не смятам, че е необходимо. Един подпис не решава нищо. Имаме дорбо образование, престижни професии и доходи. Живеем добре и работим много. Детето ни е осигурено, ще получи добро образование, учи езици. Така, че всеки как "акъл" го учи, всеки с късмета си.

fallback