Астрологията е "майка на всички науки".Снимка: Булфото

Висшият съд на индийския град Мумбай опроверга всякакви съмнения в правдивостта на предсказанията на астролозите, като потвърди, че астрологията е наука, предаде ИТАР-ТАСС.

В Индия, където милиони хора открай време вярват в това, съдебното решение едва ли  ще промени нещо. И без това повечето индийци сверяват всяка своя стъпка с показанията на звездите. 

Както съобщава вестник Times of India, съдът в един от най-големите мегаполиси на планетата съхрани устоите на индийското общество, след като компанията "Джанхит Манч" поиска да бъдат признати за лъжци астролозите, които практикуват "тантрическа черна магия". 

Ищците обосноваха искането си със закона, приет в Индия през 1954 г., според който не трябва публично да се правят лъжливи прогнози.

Съдът отхвърли иска на "Джанхит Манч", като подчерта: "Астрологията е уважавана наука, която се практикува от 4000 години". 

Той напомни, че още през 2004 г. по този въпрос авторитетно се е изказала и висшата индийска съдебна инстанция -Върховният съд, който постанови тогава, че астрологията е "майка на всички науки".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase