Къщата на Жулиета. Снимка: flickr
fallback

В италианския град Верона, роден дом на Ромео и Жулиета, от днес започва да се провежда курс за най-безболезнено приключване на любовна връзка, пише в. "Кориере дела сера".

Веднъж на 15 дни хората, които искат да се разделят най-безболезнено с партньора си, ще бъдат обучавани от психолози и психиатри на три неща –  да престанат да мислят непрестанно за човека, с когото са се разделили,  да спрат да се страхуват от нова връзка след раздялата и да не се ужасяват от мисълта, че ако в новата връзка демонстрират склонност да обичат много силно, новият им партньор бързо ще ги замени с друг.

"По време на курса експерти ще обясняват на хората, преживели любовна раздяла, как да успеят да се отдалечат най-добре в емоционален смисъл от доскорошния любим човек", казва пред изданието Лорела Барбиери, една от експертките, организиращи курса по любовна раздяла.

Занятията ще се провеждат в Центъра за социално действие и рехабилитация във Верона.

По време на курса психолозите ще се опитат да променят и начина на мислене на онези безумно влюбени хора, които в името на любовта са готови да изтърпят физически и психически тормоз и унижения от партньора си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 13 години

**** не ****- живот си пролази !!!

5

илиуса

преди 13 години

Я па като пръдна, мойта бяга сама

4

Хасан

преди 13 години

Ех Перник Перник... Как сега да ви построи ме метро като ще замените винкело с някоя траверса?! Ще стане съвсем неприятно като идваме за някой мач у вашия доста мразен град!

fallback