Снимка: БГНЕС
fallback

Жителите на германското село Лете отчаяно се опитват да си намерят лекар. Те са готови да му осигурят какви ли не удобства, включително и безплатни наденички!

Числеността на селцето е 2200 души и последният лекар си е тръгнал през септември 2010 г.

„Ние сме готови да организираме най-топлия прием на бъдещия ни лекар, за да се почувства веднага като у дома си!

Имаме голяма нужда от лекар, но никой не иска да дойде да живее в такава местност", споделя пред Ройтерс местният месар, обещал безплатните наденички.

Освен наденичките новият лекар ще може да се подстригва безплатно и да получава топли кифлички от пекарната, също даром.

Собствениците на местния хотел пък са готови да го приютят, докато си намери квартира.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Анонимен

преди 12 години

до 50-тиАми каквито са заплатите,такива са и докторите!С трици маймуни не се ловят.Шарани като тебе трябва да са наясно с това.

50

кучето

преди 13 години

Германия в последните години е в топ 5 на най-добрите икономики в света и номер 1 в Европа.Само изключително интелигентен човек може да сравнява България с Германия.

49

Анонимен

преди 13 години

Ето оферта за българските доктори. Само че там докторите наистина са такива, а не като тези които останаха в България и само реват за заплати. Доктори които са си научили урока, а не такива които поставят грешни диагнози и оставята хората да умират пред вратата без да ги прегледат или от едни налепи в носа да ти пробие черепа. От скромния ми опит съм видял повече некъдърници от колкото специалисти.

fallback