Сексолозите са единодушни, че мисионерската поза „лице в лице – мъжът отгоре” е оптимална, както от гледна точка на емоционалния контакт, така и от физиологична гледна точка, съобщи Mignews.com.

Едно от главните й преимущества е емоционалният фактор.

Мъжът се чувства доминираща страна и в същото време може да даде разнообразни ласки.

Освен това позата е изгодна и от физиологична гледна точка. При нея е добре стимулиран клиторът, което повишава шанса жената за изпита оргазъм.

Не на последно място мисионерската поза подхожда на мързеливите. Тя не изисква особена гъвкавост на тялото и не е много уморителна.

Същото така е доста практична, тъй като може да се практикува и под завивките, което през зимата си е важно.

По време секс в мисионерска поза мъжът напряга мускулите на корема, седалището и бедрата. Ако пък се приповдигне, ще натовари мускулите на гърдите и раменете.

Що се отнася до жените, то в тази поза те едва ли биха могли да подобрят мускулния си тонус. Затова пък могат да се отдадат изцяло на усещанията.

Според легендата терминът „мисионерска” е създаден от туземците на тихоокеански остров. Християнските мисионери обяснявали на коренното население, че при съвкупление е приемливо само положението „лице в лице – мъжът отгоре”. Други твърдят, че радвайки се на знойните туземки, те прилагали само тази поза.

Друго определение на мисионерската поза в секса гласи: позиция по време на вагинален полов акт, когато мъжът и жената се намират в хоризонтално положение, с лице един към друг и мъжът обикновено лежи отгоре.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase