Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Четиригодишно момченце от Загреб, оставено самò вкъщи, паднало от 20 метра и оцеляло. Нещо повече – лекарите от болницата констатирали, че детето не е пострадало тежко и има само няколко драскотини.

Информацията, че палавникът, който е паднал от 7-ия етаж, не е с опасност за живота, потвърди пред вестник „Вечерни лист“ съседка, разговаряла с майката на момченцето след връщането им от болницата. Направили са всички необходими изследвания и са казали, че всичко е на шест, обяснява жената.

Според нея момченцето вероятно се е събудило и любопитно, като всички деца, се качило на радиатора и така е паднало от прозореца.

Майката не е била в апартамента, когато е станал инцидентът.

Падането на детето било омекотено от сенник, намиращ се малко по-долу. Момченцето се е оттласнало от него и е паднало върху дърво, което вероятно му е спасило живота.

„На Богородица детето наистина си е имало защитник“, казва Давор Тор от полицията в Загреб.
 
Предстои да се установи дали има основания за образуване на дело срещу майката за това, че е оставила детето самò. Тя не пожела да говори пред медиите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

XXL

преди 13 години

Скачам от високо само по църковния календар

9

Анонимен

преди 13 години

15 zashtitnici stiga religiiozni gluposti

8

Българин

преди 13 години

Документирани са много подобни случаи - понякога деца се изльоскват директно на тротоарът от 5-6 етаж и нищо им няма.Дали защото някои хора по рождение умеят да неутрализират гравитацията, но после забравят как става?

fallback