Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Всяка жена, която премине 30, започва да се притеснява леко, а после и по-осезаемо за това, че „билогичният“ й часовник тиктака и скоро няма да е способна да ражда.

Мъжете в същото време си живеят съвсем спокойно, защото доскоро се смяташе, че те може да имат деца и на 70-годишна възраст.

Да, но не съвсем... С процеса на остаряването мъжът губи средно по 1% тестостерон годишно.

В резултат на това количеството сперма намалява, а заедно с това и нейното качество.

Лошите новини продължават: в колкото по-напреднала възраст мъжът стане баща, толкова по-вероятно е детето му да страда от аутизъм, шизофрения или Синдрома на Даун.

Така че ако усещате нещо да "тиктака", обърнете му внимание.

Може да е дошъл моментът да се задомите. А както става ясно, корабът отплава не само за жените.

Вижте още неподозирани факти за мъжете

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 14 години

Затова света изтреща. Западняците търчат първо кариера да градят и към 40 се сещат да раждат, а то вече се пръкват луди бебета.

29

хм

преди 14 години

ти чул ли си някой да се е оплакъл от това нещо и причината да е била в билка :? ЧУЛ ЛИ СИ ? ВИДЯЛ ЛИ СИ ? или само *** пост-тоталитарен комуноиден бълвоч плюеш и аргументи ИЧ ! Намаляването на продуктивността е ЕСТЕСТВЕН процес.... Ако питаш химици имат ли проблем - до 1 ще кажат НЕ дори напротив. Чуй Рони Колман какво ще ти каже и той - все пак е 8 пъти мр Олимпия - дали не е химик а ? На колко години се е оженил... за собствената си инструкторка...е те тия не са химици изобщо и са импотентни

28

стига стига

преди 14 години

Убийци на сперматозоидите има МНОГО, не ми казвайте че алкохола ви ДАРЯВА със здрави сперматозоиди, той обаче се пие поголовно и пияниците си правят деца И СЛЕД КАТО са станали пияници. Говорим за алкохолизъм,не пиян от дъжд на вятър. Конопа има милиони защитници по света и политиката изобщо не е към заклеймяване а напротив. Но *** са по-добри лекари,специалисти,любовници и *** от всички, дори и от Световната Здравна Организация която казва - не пушете спермата ви умира а ? Спецове

fallback