Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Учени от Държавния университет в Кент, щата Охайо, откриха, че редица човекоподобни маймуни са произлезли от човека, предаде ИТАР-ТАСС.

Това твърдение е истински обрат в традиционните схващания за еволюцията на човека. То се основава върху 17-годишни изследвания на останките на хоминида Арди, открити през 1992 г. в Етиопия.

Арди е живял на Земята преди 4,5 милиона години и е един от най-древните хоминиди, наречен ардипитек.

Според белгийския учен Марк Гронен преди милиони години на Земята е имало най-малко пет различни човешки вида.

Освен това най-развитият вид, от който в края на краищата е произлязъл съвременният човек Хомо сапиенс, също е принадлежал към не по-малко от пет рода.

Докато изследвали хоминида Арди, учените от Университета в Кент стигнали и до заключението, че редица видове човекоподобни маймуни като съвременните горили и шимпанзета са произлезли от хората.

"Цялата теория на еволюцията на човека трябва да бъде изцяло преосмислена", смята един от ръководителите на изследванията и откривател на Арди проф. Тим Уайт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

110

Kpacu

преди 14 години

Изхождаики от тази логика в скоро време *** ще изчезнат защото ще се превърнат в маймуни а, хората ще станат ***.

109

Червената помия

преди 14 години

"Човечеството е експеримент на чужда цивилизация, при това неуспешен..."Айзък Азимов."След кратка пауза на синята планета, след като оправиха кораба си, те изсипаха без да искат кофата с биологични отпадъци на брега на океана.Така започна живота на земята..." Айзък Азимов

108

с

преди 14 години

Ей това било новината-Ей това са глупости,пръкнали са в главата на някой"гений".Добре,че маймуните не могат да четат иначе смех

fallback