Снимка на корицата на Dumb Britain: private-eye.co.uk
fallback

Британският The Daily Telegraph публикува десетте най-глупави отговора на участници в английски теле- и радиовикторини.

Списъкът е изваден от излязлата през ноември втора част на сборника Dumb Britain.

В десетката попада участник от историческата радиовикторина на BBC Radio Merseyside, който на въпроса как се е наричал Хитлер, отвърнал: "Хайл".

Радиослушател, позвънил във викторина на тема изкуство в радио 2CR FM, заявил, че сводът на Сикстинската капела е рисуван от Леонардо ди Каприо.

Участник в политическа викторина на Viking FM, когото попитали кой е бил премиер преди Тони Блеър, без колебание отвърнал: "Джордж Буш".

В телевизионната викторина The Weakest Link един от участниците заявил, че древните римляни говорели на гръцки език.

В географска викторина на BBC Radio Bristol прозвучал въпросът в коя европейска страна се намира вулканът Етна. Участник отговорил „Япония“, а когато водещият му напомнил, че става дума за европейска страна, човекът се коригирал на „Мексико“.

Сред бисерите е и този, че Пакистан е бил част от България преди 1947 година, а според един състезател столицата на Куба е Белгия.

Първата част от сборника Dumb Britain излезе през пролетта на 2009 г. В нея също влизат цитати от британски теле- и радиовикторини, включително и отговор на участник, който казва, че Шестдневната война между Египет и Израел е продължила две седмици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Партай Геносе

преди 14 години

Именно затова един от синовете на Кубрат се заселва със своите Българи в Керамисийското поле около днешна Битоля, близо да столицата на Македония. Това ще рече че той идва при своите сънародници които заедно са тръгнали с Роксана на онзи далечен път.Претенцийте на Македонците и техните измишльотини че са роднини с племето Хунза от Северен Пакистан са базирани точно на тази истина, а именно че македонците са ПРА-БЪЛГАРИ !!!

51

Партай Геносе

преди 14 години

Детето е казало една абсолютна истина, вещо скривана досега от псевдо-историците на КПСС-БКП.Преди 1947 години !!!! Старите Българи са живели в района на Памир, Северен Афганистан и Пакистан. Те са имали могъща държава която е включвала с Северен Пакистан почти до Карачи. Столицата е била Балх в Афганистан !!!Там е родена и РОКСАНА, българската принцеса, която се омъжва за Александър Македонски. След смъртта на Александър Велики, тя идва с невръстния Александър IV в Македония.

50

Партай Геносе

преди 14 години

Преди години един мноооого виден български политик на връщане от Индия и Пакистан беше кацнал в Казахстанската столица АЛМА МАТЕР !!Познай кой е бил този ГЕНИЙ ...

fallback