Британският The Daily Telegraph публикува десетте най-глупави отговора на участници в английски теле- и радиовикторини.

Списъкът е изваден от излязлата през ноември втора част на сборника Dumb Britain.

В десетката попада участник от историческата радиовикторина на BBC Radio Merseyside, който на въпроса как се е наричал Хитлер, отвърнал: "Хайл".

Радиослушател, позвънил във викторина на тема изкуство в радио 2CR FM, заявил, че сводът на Сикстинската капела е рисуван от Леонардо ди Каприо.

Участник в политическа викторина на Viking FM, когото попитали кой е бил премиер преди Тони Блеър, без колебание отвърнал: "Джордж Буш".

В телевизионната викторина The Weakest Link един от участниците заявил, че древните римляни говорели на гръцки език.

В географска викторина на BBC Radio Bristol прозвучал въпросът в коя европейска страна се намира вулканът Етна. Участник отговорил „Япония“, а когато водещият му напомнил, че става дума за европейска страна, човекът се коригирал на „Мексико“.

Сред бисерите е и този, че Пакистан е бил част от България преди 1947 година, а според един състезател столицата на Куба е Белгия.

Първата част от сборника Dumb Britain излезе през пролетта на 2009 г. В нея също влизат цитати от британски теле- и радиовикторини, включително и отговор на участник, който казва, че Шестдневната война между Египет и Израел е продължила две седмици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase