Снимка: Булфото
fallback

Апелативният съд в Лондон оневини мъж, който прекарал 27 години зад решетките за убийство, като постанови, че ДНК тестове изключват той да е бил убиецът, предаде Ройтерс.

57-годишният днес Шон Ходжсън бил осъден на доживотен затвор през 1982 г. за убийството на 22-годишната барманка Тереса де Симоне, която била открита удушена през 1979 г.

Той не се признал за виновен, но бил осъден въз основа на самопризнания преди началото на процеса и на взети от него кръвни проби.

Ходжсън, който беше наречен от адвоката му по време на делото "патологичен лъжец", е една от най-дълго лежалите в затвора жертви на погрешна осъдителна присъда във Великобритания.

Съдията от Апелативния съд Игор Джъдж постанови, че осъдителната присъда е "несигурна" и трябва да бъде отменена. Очаква се Ходжсън да бъде освободен незабавно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

преди 15 години

Бе те хубаво ще го пуснат, ама как ще го обезщетят за всичките тези години! Че това си е половин живот! Ужас! Животът на този човек е тотално разсипан! И какво ще прави като излезе на свобода? Ще попадне в един напълно променен свят! Ще научи, че половината му роднини са починали, че никой вече не го познава...Много е лесно да кажеш, ами станала е грешка, много съжеляваме! Това всеки го може.

17

преди 15 години

Голяма част от съдебните грешки не са грешки. А в бъдеще ще е още по-интересно с новите лични карти!

16

преди 15 години

Къде сега се нишкат глашатаите на смъртното наказание,които през последните дни ни проглушиха ушите с призиви то да бъде възстановено ! Съдебните грешки не са изключение,а често срещана практика особено у нас ! Е питам ви тогава вас,които ревете : Смърт за този - смърт за онзи ! В един случай като този като изпържим човека на електрическия стол невинен,после кво праим.., а ? Само Бог дава живот и пак само Бог може да го отнема !

fallback