Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Младежи от горните класове в няколко британски училища получиха брошури от 20 страници, в които подробно е описано „как да пушим марихуана правилно“.

В брошурите става дума за най-удобните приспособления, с които може да се ползва марихуаната и как да се избегнат възможни рискове, свързани с употребата на наркотика.

„Ценното“ научно помагало е озаглавено „Запознай се с марихуаната“ и съдържа информация за това, че пушенето на трева позволява на човека да се отпусне, а също така - прави слушането на музика много по-приятно занимание.

Авторите все пак са написали предупреждение, че употребата на наркотици се преследва от закона, но чак на... 14-та страница.

Родителите на учениците трябва да забранят разпространението на брошурата сред училищата в страната.

Това обяснява майка, чийто 15-годишен син страда от астма и й е разказал, че получил урок за „безопасно пушене на марихуана“.

„За какво толкова мислят в училищата? Това е абсолютна пропаганда за употреба на наркотици“ - отсича жената.

Засега отговорните власти на Острова само са излезли със становище, че брошурата е част от национална програма в областта на образованието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

Пуфка

преди 14 години

Защо знаем какви вещества съдържат кокаина, хероина и тем подобни гнусотии. А все още никой не е могъл да обясни ефекта на тревата??? Доктори и Професори лекуват чрез тревата, тя лекува артрит и други болести. Това, че някои наркомани са почнали с тревата не означава, че други ще направят това. По добре да дръпна 2-3 пъти от саската от колкото да изпия 1 литър водка. Хората умират от свръхдоза и от алкохолно натравяне, а да сте чували някой да умре от свръхнапушване???

62

Пуфка

преди 14 години

Тревата си е чист натурален продукт, защо например не забранят тютюна? и той е вреден. За мене наркотици са тези неща които първо се обработват и после използват. Египтяните, Траките, Индиянците и още много народи са пушели трева. Аз пуша нередовно от почти 3 год. В училище даскалите винаги ме хвалят. Преди месец реших тест за интелигентност и бях над нормата. Така че всичко зависи от психиката на човека. Наркоман и Тревоман са хора намиращи се на съвсем различни полюси. НЯМАТ НИЩО ОБЩО!!!!!!!!!

61

Петков

преди 14 години

До Ясен Кирчев - не е вярно, че повечето наркомани са започнали с трева. Ако трябва да сме точни са започнали с алкохол и цигари, питай ги. Но друго искам да кажа, ако се легализира и контролира от държавата продажбата на трева, каквато е тенденцията в развитите страни, тогава пазара на трева ще се отдели от този на хероина и така пушачите няма да имат дори шанс да се докоснат до тази отрова. Това че тревата и хороина стоят на един рафт в магазина на дилъра е причината хората да започнат от трва

fallback