Снимка: БГНЕС
fallback

Не само диамантите са завинаги. Оказва се, че и истинската любов... също е вечна, пише британският всекидневник “Дейли мейл”.

Учени се захванаха с поредния "неромантичен" експеримент, но доказаха нещо твърде романтично, а именно: истинската любов не умира никога.

Експертите твърдят, че съществуват двойки, които изпитват същата силна и дива страст един към друг и след десетилетия съвместен живот.

Тяхната любов е толкова силна, че показва същите химически характеристики на организма, каквито се забелязват при влюбените от пръв поглед.

Изследването е проведено от американски учени, които наблюдавали мозъчната дейност на 17 мъже и жени, живеещи съвместно и щастливо повече от 20 години.

Техните емоции били напълно идентични с тези на двойки, които били влюбени най-много от 12 месеца.

Изследователката д-р Хелън Фишър от университета Рутгърс в Ню Джърси е категорична:

"Ако попитате хората (независимо от коя част на света) възможна ли е романтичната любов, те просто ще изцъклят очи и ще ви отвърнат: “Ами, вероятно не”.

Но резултатите от компютърното изследване на д-р Фишър вече могат да опровергаят тези вярвания.

Единствената разлика е, че при "новите влюбени" активността в мозъка била регистрирана в онази му част, която се асоциира със страстни желания и натрапчива мания, докато при “улегналите любовници” активността идвала от частта, свързана със спокойствието и потискането на болката.

"При дълготрайната любов просто страстта, желанието, възбудата са заменени от спокойствието и сигурността”, коментира д-р Фишер. 

Още един факт, който са установили експертите - "дългогодишните любовници" имат много общи теми за разговор. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

korleone

преди 15 години

Това е магията а тя настъпва точно в такива моменти,когато видиш и разбереш че тоя *** не е за теб.След това пак го обичаш и така до момента в който разбереш че това е просто навик.И тогава идва другия с когото можеш да коментираш да си изливаш мъката да споделяш и изобщо каквото се сетиш.Но има един огромен момент а той е че този човек трябва да го намериш.За една нощ има много с лопата да ги ринеш.Той трябва преди всичко да е приятел,любовник и всичко за което се сещаш,но не и това което е в къщи,той трябва да е това лекарство с което да можеш да превъзмогваш лимонтузуто в дома си.

56

Спас ;)

преди 15 години

Аз на 20 години си мислех ,че Любовта няма граници, на 30 разбрах ,че има край , а на 40 ,че има само интереси. Останалото е С Е К С.

55

Д

преди 15 години

Обади ми се..няма какво да се замисляш. Ако ти не си направиш "подарък" ,никой няма да ти го направи.. Не забравяй,че остаряваме с 60 сек в минута..

fallback