Снимка: Dnes.bg
fallback

Шегаджии разпространиха в Ню Йорк и Лос Анджелис над 1 млн. броя на "Ню Йорк Таймс", който съобщава на първата си страница за край на войната в Ирак.

Пиратското издание от 14 страници с дата 4 юли 2009 г. (националния празник на САЩ - бел. ред.) е дело на журналисти, но с развинтено въображение, наричащи се Yes Men, съобщи Ройтерс.

В комюнике, разпространено на интернет сайта www.nytimes-se.com, авторите на фалшивия "Ню Йорк Таймс" твърдят, че са подготвяли този брой в продължение на 6 месеца, печатали са го на 6 различни места и са го разпространили с помощта на хиляди доброволци.

"Ние искаме да сме сигурни, че Обама и всички други демократи ще направят това, за което са избрани", уточнява Берта Сътнър - една от редакторките на въпросното копие.
 
Веднъж вече Yes Men станаха обект на всеобщо внимание, след като се представиха за ръководители на Световната търговска организация и обявиха разпускането на тази институция. 
  
  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

rowena

преди 15 години

Там не пише просто край на войната в Ирак!Там пише Кондолиза Райс се извини на иракският народ. Буш е даден на съд и го очаква затвор.А вие се чудете защо още същият ден когато О Бама спечели така случайно изтеглят нашите от Ирак току виж и на тях им устроят подобна шега.

7

KUKER

преди 15 години

Какво ли щеше да се случи ако нашите журналисти бяха направили нещо такова.. Ама я да вземем и да го направим.....План програма за бъднините на Българския народ, без комунисти и без социалисти....

6

-

преди 15 години

Дано да спрат войните :) ! ДАНО!

fallback