19-годишна американка замени името си с интернет адрес. Доскорошната Дженифър Торнбърг вече се нарича CutoutDissection.com – сайт, който се обявява против опитите с животни по време на училищни занятия.

Когато се запознава с някого, на г-ца CutoutDissection.com се налага по няколко пъти да повтаря новото си име и по този начин хората тутакси посещавали сайта.

Дженифър сама е решила да смени името си, но какво да направят горките деца, пострадали от странния избор на родителите си?

В Швеция живее момченцето Оливър Гугъл. По този начин баща му, който е специалист по маркетинг, решил да демонстрира любовта си към любимата си търсачка.

Малко хора знаят, че пълното име на Пабло Пикасо е Пабло Диего Хосе Франциско де Паула Хуан Непомусено Мария де лос Ремедиос Криспин Криспиняно де ла Сантисима Тринидад Руис и Пикасо.

Жителите на Кандхмал в Индия се поздравяват така: "Здравей, Два Килограма Ориз!" или "Как си, Сребърен Долар!"

В Латинска Америка също си падат по екзотичните имена. Ако отворите телефонния указател на Венецуела например, ще видите: Тадж Махал Санчес, Елвис Пресли Гомес Морило, Дарвин Ленин Хименес и дори Хитлер Юфемио Майора.

В Еквадор също от време на време изтрещяват, но администрацията там не се поддава на провокациите.
От отхвърлените за регистрация имена са Супер Як Цимент, Трудна Футболна Победа, Международен Конфликт.

Някои обаче нямат този късмет.

Преди двеста години във Франция живеело семейство с фамилията 1792.

А четиримата им синове били наречени: Януари 1792, Февруари 1792, Март 1792 и Април 1792.

Последният представител на фамилията - г-н Март 1792, починал през септември 1904 г.

В едно от училищата в Хонолулу срещнали трудност при записването на дъщерята на местен ресторантьор. Всъщност името й не се събрало в дневника на класа, тъй като името и фамилията й се състояли от 102 букви:

Напу Амо Хала Она Она Анека Вехи Вехи Она Хивеа Нена Вава Кехо Онка Кахе Хеа Леке Еа Она Ней Нана Ниа Кеко Оа Ога Ван Ика Ванао.

В превод това означава: Многобройни прекрасни цветя от планините и долините започват да изпълват Хаваите по шир и длъж със своето благоухание.

Което май е по-добрият вариант, като се има предвид, че семейство Джексън от Чикаго, САЩ, е нарекло децата си Менингит, Ларингит, Апандисит и Перитонит.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase