Снимка: БГНЕС
fallback

Подносът, използван от папа Бенедикт XVI по време тържествената меса в Лурд, Франция, е бил откраднат минути след церемонията, предаде АФП.

Позлатеният съд е част от сервиз, използван за първи път от епископа на Тарб през XVIII век - по времето когато Дева Мария, както се твърди, се явила в Лурд на малката Бернадет Субиру.

Това е вторият случай на кражба на църковна утвар по време на папска визита в Лурд.

През 2004 г. крадец отмъкна покривката на олтара малко след края на месата, отслужена от папа Йоан-Павел II.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

митраист

преди 15 години

Да-а,християнството дава голяма свобода!Когато Нерон ги е хвърлял на арената на лъвовете,те са били "свободни"!И "свободно" са ги изяждали!А" несвободните"езичници,римляните,нагледали се на "телевизия",доволни са се прибирали в къщи!За такава "свобода""-мерси,дръж я за себе си!

24

anonimen

преди 15 години

Ti kato si po-kompetenten zasto ne vzemesh da ni ''svetnesh''nas ''neprosvetenite?

23

QU VADIS DOMINE?????

преди 15 години

Е, тук се начетох на най - новата история на релифиите в глобален мащаб. ПРофесорите в университетите " нищо не правят" така като ви слушам. Смешно е, че хора си позволяват коментари, без да познават въпросната тематика, от там може да съдим за некомпетентността им по темата, изказванията и пр. На много глупости се начетох- което е жалко. Ами хванете някой компетентен за да ви обесни нещата и не се излагайте по форумите!!!!!!!!!!!!!!!!!

fallback