Вицепремиерът на Австралия Джулия Гилард. Снимка: www.usyd.edu.au
fallback

Дали за да са близо до хората, или обгърнати от “млади” спомени, все повече политици разказват за миналото си, когато “невинно” са съгрешили.

Така вицепремиерът на Австралия Джулия Гилард призна в интервю по радиото, че като студентка е пушила марихуана.

“В университета пробвах, но не ми хареса” - отбеляза Гилард и добави, че по принцип това няма голямо значение, защото почти всеки възрастен австралиец може да каже това за себе си.

Ден по-рано в пушене на марихуана се "врече" и лидерът на опозиционната Либерална партия, милионерът Малкълм Търнбул.

Той направи признанието по време на телевизионно шоу, но също не пропусна да спомене, че опитът е бил голяма грешка от негова страна.

Доста министри и висши чиновници си признават, че са пробвали марихуана в студентските години.

Сред тях са и финансовият министър Уейн Суон и министърът на околната среда Питър Гарет, за когото не се и съмняваме, тъй като преди да се насочи към политиката, бе лидер на рок групата Midnight Oil.

Един от видните лидери на парламентарната опозиция Тони Абот също се покая, че е съгрешил с веселата цигара в младините си. В дългия списък влиза и бившият президент на САЩ Бил Клинтън.

В Австралия пушенето на марихуана е забранено със закон. Затова пък статистиката сочи, че 750 хиляди австралийци пушат веднъж на седмица, а 300 хиляди – всеки ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

преди 15 години

jonkata emi poznavame se s neq da :)

43

trevar

преди 15 години

pusha postoqnno i ne chuvstvam umora,zashtoto vse pak sym obiknoven chovek .... koito pushi i raboti , evala za #30

42

хахахахах

преди 15 години

Да бе ще ни " sasuhri mozachnite kletki,koito vse oste se namirat v glavite " хаххахахаха ,абе хора вие нямате идея какво говорите- завърших висшето си образование с награда за отличен успех въпреки тревата, която пушех( пуша и до сега),сега имам хубава и добре платена работа и съм сигурна ,че ако се срещнем на улицата според тъпите ви критерии никога няма да кажете , че пуша!!!!!!!!!!

fallback