На 29 август кандидатът на Републиканската партия за президент на САЩ Джон Маккейн официално представи губернаторката на щата Аляска Сара Пейлин, избрана от него за кандидат-вицепрезидент.

Това стана в Дейтън (Охайо) на среща със симпатизанти на Републиканската партия, които посрещнаха с овации своя кандидат за президент и неговата партньорка.

Няколко дни по-късно в американската блогосфера могат да бъдат открити най-разнообразни компромати за Сара Пейлин, изобретени както от нейните политически противници, така и от по-креативни младежи, които просто не я харесват.

Първоначално блогърите неуморно коментираха новината, че 17-годишната дъщеря на Пейлин е бременна в петия месец.

Бристъл все още е ученичка, но е твърдо решена да роди детето си и да се омъжи за бащата- 18-годишен младеж.

В интернет се появи и друг слух- че Сара Пейлин е членувала навремето в сепаратистката Партия за независимост на Аляска.

Но безспорно най-шокиращият компромат срещу кандидатката за вицепрезидент на Републиканската партия е черно-бялата снимка на голо момиче, която първо беше публикувана в сайта „Еросблог“.

Мнозина американски блогъри смятат, че момичето на снимката е именно младата Сара Пейлин- от времето, когато е била студентка по журналистика.

Друга част от активните интернет потребители обаче са скептични: това всъщност били ранни снимки на актрисата Джулия Луис-Драйфус.

Но скептиците и поддръжниците на тезата, че на снимката е голата Сара, не се колебаят в достоверността на друг факт: през 1984 година кандидатката за вицепрезидент на Републиканската партия е станала победителка в местен конкурс за красота в Аляска.

Ако фотографията е истинска, тя би трябвало да датира точно от този период.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase