Снимка: Булфото
fallback

Когато актрисата София Лорен попитала своята баба Лиуза на каква възраст човекът престава да се интересува от секс, 80-годишната дама отговорила: „Не знам, мила, ще трябва да попиташ някой по-стар”.

В днешно време учените стигнали до извода, че 70-годишните се занимават по-често със секс и получават от него доста повече удоволствие, откогато и да било.

„Поколението на виаграта” продължава да се наслаждава на интимна близост. И то такава, каквато в минало време не е имало възможност да си позволи.

Шведски учени изследвали отношението на старото поколение към секса, като им задавали четири въпроса в продължение на три десетилетия. Проучването започнало още през 1971.

Те задали на 1500 души на 70-годишна възраст различни въпроси за секса. Участниците в проучването трябвало да разкажат повече за половата си активност, каква е степента на сексуално удоволствие при тях и да споделят интимните си проблеми.

В резултат на изследването, ето до какъв извод стигнали експертите: възрастните продължават да правят секс и след като прехвърлят 70-те. Такъв бил отговорът на 68% от семейните мъже, а сред омъжените дами – около 56%.

Повече секс от преди няколко десетилетия правят и несемейните пенсионери.

При мъжете се наблюдава ръст от 34 до 54%. При свободните жени, навършили 70 години, сексуалната активност станала по-силна с от 0.8  до 12%.

Важно е да се отбележи, че голяма част от възрастните хора признават, че правят секс поне веднъж в седмицата. Това се случва с 31% от сексуално активните мъже и 26% от жените.

Тези, които през годините на сексуалната революция (в края на 60-те години) са били с освободено сексуално съзнание, не са променили разбиранията си  и днес.

Пеги Клайнплатц от психологическия факултет в университет в Отава, Канада, твърди:

„Възрастните жени получават много повече удоволствие от секса, отколкото са изпитвали в младостта си.

Това се дължи на факта, че в продължение на много години мъжете са били длъжни да правят първата крачка при запознанство. През периода - 1940-1960 г., се е считало, че първи мъжът трябва да обърне внимание на жената. Това не винаги е водело до щастливи години, изпълнени с удоволствия.

В миналото също се е считало, че при недостатъчен секс или при пълно отсъствие на секс, виновен е бил само представителят на силния пол“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Madonka

преди 15 години

Stariqt wol ore po-dalboko!

22

една на 50

преди 15 години

Мъжете и на 50 са гола вода кога стане кога не стане,а те ми пипишат за 70.........ай

21

от 16

преди 15 години

Напълно съм съгласна с тебе!

fallback