Снимка: hempcity.net
fallback

Пушенето на марихуана повишава риска от психически заболявания, твърдят учените.

Доктори очакват епидемия от шизофрения в съвсем близко бъдеще.

Не че ние сме съгласни с това твърдение, но във Финландия група учени предупреждават, че се задава епидемия вследствие на употребата на марихуана още от тийнейджърска възраст.

Експертите твърдят, че се повишава рискът от различни психически заболявания и със сигурност има зависимост от приемането на "щастливата цигарка".

Финландските научни работници изследвали шест хиляди младежи по целия свят, които употребяват марихуана.

Те били на възраст 15 - 16 години.

Открили три симптома за възникване на психоза. Сред младежите, които пушат лекия наркотик, възниква чувство за губене на реалността, отслабва волята и се затормозяват мислите.

Освен това учените потвърждават, че колкото по-рано се започне употребата на марихуана,толкова по-голям е рискът от изостряне на шизофренични процеси.

Изводите на експертите подкрепят инициативата на британското правителство марихуаната да се отнесе към друга категория  - В - на по-сериозните наркотици.

Все още британският закон е доста лек за пушещите трева. Чак след третото хващане този, който употребява наркотика, бива изправен пред съда.

По думите на ръководителя на изследването доктор Юко Митунен от университет в Оулу, проблемът от пушене на марихуана ще се прояви в бъдеще, а разпространението на тезата, че е лек наркотик, е абсолютна грешка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

125

Тревчо

преди 13 години

Само шизофреник може да напише така статия... най-мекефи идеята, че тревата е вредна иначе с цигарите и купешката ракия няма проблеми:))))

124

hahahah

преди 14 години

ti si mnooo tup we...izkarval sum 5ci napu6en po material po koito ni6ti4ko ne sum u4il i ni6to neznam...kato si napu6en setivata ti se obostrqt...i zapo4va6 da razviva6 kvi li ne teorii i da govori6 mn....kvi mi gi govori6 kat sigurno ne si pu6il...se 1 da kaje6 kvo e 4uvstvoto da si v kosmusa bez da si bil tam ***...

123

Mr.MethOd

преди 14 години

Nomer 66:bratle ti za kvo jivei6 we hahah ne pie6,ne pu6i6,trefka ne pafka6,ti ako kaje6 sq 4e i ne prai6...... :D \/

fallback