Снимка: metro.co.uk
fallback

Има неща, за които хич не си даваме сметка.

Понякога се оказва обаче, че точно те са най-важните двигатели за успеха ни както в личен, така и в професионален план.

Точно едно от тези неща е страстта.

Тази, която трябва винаги да имаме, и то най-вече към постоянния си партньор или дори съпруг.

Именно страстта е верният залог за дългото съпружеско съжителство.

Но да се съхрани за по-дълго време, се оказва доста сложно.

Експерти предлагат съветите си за по-продължително запазване на любовните отношения в семейството.

В днешно време сескуалното привличане поражда страст, която определено помага да се достигне на повече близост с любимия човек.

Тази страст е способна да подхранва и позитивните чувства в брака.

Отново тя е тази, която кара човека да забрави за себе си и повече да мисли и съответно да се грижи за преживяванията на своя партньор.

Именно страстта кара човек да се откаже от спокойната самота, за да се впусне в любовни преживявания.

Много хора, особено жени, недооценяват ролята на физическото влечение към този, с когото отиват към олтара. Това се оказва и тяхна основна грешка за разпадането на семейното огнище.

Не че няма причини за това. Обикновено хората още в детството си внушават страх към силната страст. Смятат, че с нея ще постигнат само една нездрава връзка.

Оказва се обаче, че точно любовта е тази, която скрепя съпружеските отношения.

Естествено, че любовната страст води и към “хаос в мислите”. Но според експрети по-скоро отсъствието на страст обърква брака и води до развод.

Силното любовно влечение помага на партньорите да бъдат по-близки един с друг, да загърбят критичните отношения и ежедневните недостатъци. Това е “сляпата любов”, която позволява на съпрузите да си прощават грешките и да живеят в съгласие.

Страстта дава на човека мотивация и способност да отдава цялата си сила за съхраняване на близките взаимоотношения. При това се увеличава активността, отделяна от мозъка, която отговаря за усещането на еуфория и удовлетвореност.

Привличането между двамата съпрузи им помага да постигнат вътрешна хармония, прерастваща в чувство на достойнство, самочуствие, лидерство, но и към покорност.

Страстта също е тази, която помага за активното отделяне от мозъка, отговарящо за отсъствието на тревоги и депресия. В крайна сметка тя се явява най-добрия афродизиак, който пробужда сексуалното влечение.

За съжаление, романтичната влюбеност рядко продължава повече от 2-3 години и е склонна бързо да изгасне.

Това безусловно е физиологическа особеност, но все пак може да се опитаме да задържим усещането по-дълго с някои средства.

Затова експертите обясняват няколко начина за запазването на мира и спокойствието вкъщи. Едно от най-важните според тях е да се направи всичко необходимо за замразяване на процеса на охлаждане на чувствата. За това влюбените трябва да прекарват колкото се може повече време заедно, за да се увеличават и взаимните им спомени.

Най-ефикасно това се получава с предприемане на далечни пътешествия в екзотични страни или да се обричат на опасни изпитания. Във всички случаи човешкият организъм трябва да се напълни с адреналин, способен да съхрани и страстта.

Подвизите са способни да поддържат любовното привличане. Затова специалистите съветват да се потърпи и да не се разкрива изцяло сексуалния потенциал. Правилното е постепенно и заедно да се достигне до самоосъвършенстване в секса, докато партньорите се изучават един друг и така да разкриват всеки път по нещо ново от себе си.

Наградата за отслабващите романтични чувства трябва да стане привързаността, въпреки че учените стигат до извода, че тези чувства не винаги спасяват брака.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

134

eba4

преди 15 години

4ukam jena si tq me obi4a i imam i 3 lybovnici s koito izneverqvam na jena si

133

Виви

преди 15 години

Да, характерът зависи точно и само от любовния живот. :)

132

ДОНЮ ДОНЕВ

преди 15 години

Блазе ви че можете. Аз вече не мога .

fallback