Авторката на изключително успешната литературна поредица за Хари Потър, Джоан К. Роулинг, разкри, че е мислила за самоубийство, докато е била бедна и депресирана самотна майка, съобщава британският „ Сънди Таймс“.

По това време - в началото на 90-те, Роулинг се разделя с първия си съпруг и живее с дъщеря си в доста малък и неудобен апартамент. Писателката призна, че тогава е успяла да плати наема за жилището си, едва след като приятел й дал 600-те паунда (около 1800 лв.), от които тя отчаяно се нуждаела.

„Става дума за това, че мислех за самоубийство, а не за това, че се чувствах малко зле“, подчерта още Роулинг.

„Обстоятелствата, при които живеех тогава, бяха неприятни и аз действително се сринах. Това, което ме накара да потърся помощ беше моята дъщеря. Тя беше тази, която ме свали здраво на земята и организира живота ми. Тогава си помислих, че това, което правя не е правилно, не може да бъде правилно, защото тя не може да израстне нормално, ако аз съм в подобно състояние“.

След това, писателката е потърсила професионална помощ. Резултатите са известни. През 1996 г., Роулинг публикува първата книга от поредицата: „Хари Потър и философския камък“.

През следващите 12 години английската авторка продаде над 325 милиона книги за момчето-вълшебник, които са преведени на 64 езика, а 42-годишната Роулинг се превърна в една от най-богатите жени на планетата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase