Рекордна сума заплати за автомобилен номер 25-годишен жител на Абу Даби, съобщи РИА Новости.

Предприемачът Саид ал Хури не пожали 52,2 милиона дирхами (повече от 14 милиона долара) за автомобилен номер с една единствена цифра „1“.

Номерът беше продаден на търг за автомобилни номера в хотел „Емиратски дворец“ в Абу Даби с начална стойност 100 хиляди дирхами (малко повече от 27 хиляди долара).

От самото начало на наддаването стойността му се покачи на 47 милиона дирхами (около 13 милиона долара), а за уникалният номер наддаваха само двама претендента.

Борещият се с ал Хури дубайски бизнесмен се предаде, когато предприемачът от Абу Даби обмени 60 милиона в дирхами.

В семейството на ал Хури вече има скъпи автомобилни номера с цифрите „5“ и „7“. Брат му Саида Талал е платил за тези номера повече от 36 милиона дирхами (10 милиона долара).

Средствата от продажбата на автомобилните номера на търговете, които се провеждат под девиза „Особен номер за особени цели“, постъпват във фонд за помощ на хора с физически недостатъци, в това число и пострадали при автомобилни катастрофи.

Автомобилният номер в Обединените Арабски Емирства се купува за вечно ползване.

Той може да не бъде сменян, ако смените колата си, може да бъде завещан на наследниците, дарен, подарен, а също и да бъде продаден както с колата, така и без нея.

Местни наблюдатели смятат, че семейството на ал Хури купува привлекателните автомобилни номера, за да ги препродаде. Макар че е доста съмнително, че ще се намерят купувачи за тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase