Скорошното посещение на руския президент Владимир Путин в София предизвика повече от смесени чувства у софиянци. Едни викаха „Осанна!“, други „Разпни го!“.  

Трети пък се оказа, че са го посрещали със силна емоция в сърцето. Такъв е случаят на младата фолклорна изпълнителка на име Дения Пенчева.  

Възпитаничката в гимназията към Руското посолство, била избрана лично и от най-високо място, да бъде сред "първите 10 щастливци" (ти да видиш), които да срещнат Путин при първия му допир с българска земя.  

Девичето сърце на Дения така се разтуптяло, когато тя зърнала Путин (и Първанов, но къде ти нашият президент да се мери с Владимир Владимирович), че направо я облели горещи вълни на благоговение и щастие. Или поне с такова впечатление оставаме, докато четем виртуозното прессъобщение на пи ар-ката на младото дарование.

Дванайсетокласничката Дения, която е „елитна“ ученичка (по думите на нейния пи ар агент) била удостоена с лична покана от посланика на Русия в България – Анатолий Потапов, да присъства на церемонията по официалното посрещане на Путин. 

За да засвидетелства още по-добре възхищението си към своя герой, Дения дори носила табела-плакат: „Добре дошъл, господин Путин”.  

„Радвам се, че получих покана за събитието. Това се случва веднъж в живота. Церемонията беше наистина много тържествена. Първо прозвуча българският, а след това и руският химн. Смея да твърдя, че изпитах една и съща силна емоция, докато слушах и двата химна“, споделя развълнуваната Дения.  

Ако Дения е учила в училище, може и да си припомни, че при тоталитарна България с подобна агитка се посрещаха изтъкнатите съветски лидери.  

Все пак отдадената на руската култура, дух, единство, творчество и Путин, ученичка, споделя още, че българският фолклор е нейното призвание.

Може би при следващото евентуално идване на Путин Дения ще му изнесе фолкорен рецитал. Поживем-увидим!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase