Снимка: AFP
fallback
Необичайно ниските температури в Маями, Флорида, предизвикаха особен феномен в парковете на града - дъжд от измръзнали игуани, които падат от клоните на дърветата, изпаднали в каталепсия, съобщи АФП. В парковете Бил Бегс и Крандън удивените минувачи станали свидетели как игуаните падат на земята като мъртви. Служители на общината веднага ги събирали и ги слагали на слънце, за да се сгреят. Тропическата игуана е студенокръвно влечуго, което има нужда от температура по-висока от 23 градуса по Целзий. В някои зони на Флорида обаче термометрите през последните 2-3 дни паднаха до 4-5 градуса. "При температури под 15 градуса, игуаните започват да имат проблеми с движението, но при 5 градуса, те просто напълно се парализират", обясни Перън Рос от Университета във Флорида. „Тогава само сърцето им продължава слабо да бие и те падат от клоните. Ако не успеят да преодолеят шока, те умират. Оцеляват тези, които се стоплят на слънце", подчерта той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

pe6o

преди 16 години

Dali, много си прав. В резултат от войните в Персийския залив, бяха подпалени нефтените кладенци на Кувейт и Ирак. Още много катастрофи и взривове на петролопроводи доведоха до замърсяване на атмосферата с въглеокиси. Подземните атомни взривове разхлабиха и без това нестабилни разломни зони в земната *** и предизивикаха земетресения и цунами. Всичко това се случва, за да докажат няколко страни в света, колко са велики. Всъщност те са убийците на човечеството.

7

morfin

преди 16 години

6 mnogo si obezveren :( inache statiqta beshe za zamraznali iguani :D

6

кой е кой е

преди 16 години

според мен Буш си е преееецакал климатика у Белият Дом.Той прецака и Америка , и цел свет, то този свет си е бил винаги прецакан.Някои хора в БГ живеят така , все едно ще живеят 1000.Единственото важно нещо на този свят е да живееш достойно и със чест.Няма значение каде живееш , дали на Запад или тук в тази *** наречена България , 1300 години навсякаде ни знаят като крадци , мошеници .. Дали Буш няма нещо Българско?И още нещо - всяка държава си заслужава управниците . ние най- много.Изгубих си вече вярата и във Царя.Как може да бъде ортак с убийците на баща му?Това доказва че сме Турска автономна република.Ашкулсум Доган ага и *** Етем.

fallback