No comment! Снимка: Expressen.se
fallback

За пореден път телевизионно риалити шоу провокира вълна от възмущение сред зрителите и стана повод за дебат по страниците на европейските вестници „Кое е допустимо в едно ТВ предаване и кое не бива да се допуска“.

Този път чашата преля, след като „Пети канал“ в Швеция излъчи скандално „канибалско шоу“.

Водещите на предаването Фредрик Уикингсън и Филип Хамър решиха да "обсъдят" по необичаен начин „новия европейски проблем- канибализма“.

Милиони зрители на Швеция видяха как Фредрик ляга на операционен стол, а неговият колега Филип първо обозначава с маркер двете страни на задника на Фредрик, слага упойка, а след това отрязва със скалпел части от набелязаната плът.

Какво последва? Филип сервира като деликатес „отрязания задник“ на колегата си и Фредрик започва да яде собствената си плът. Неговият коментар: „Отличен вкус. Прилича на суши.“

След предаването зрителите засипали шведските власти и ръководството на „Пети канал“ с гневни коментари. Към протеста, за който говори цяла Швеция, се присъединиха и обществени организации, както и Шведската лутеранска църква.

За последната година това не е първият случай, когато медиите вдигат толкова много шум около скандално риалити шоу.

През август в Нигерия беше спряно излъчването на популярно риалити шоу, тъй като един от участниците в него загина по време на снимките.

25-годишният Антъни Огадже, заедно с още девет други участници, бил изпратен в щата Бенуе Плато за снимките на шоуто Gulder Ultimate Search, в което обикновени хора се подлагат на различни физически изпитания.

Според съобщение на продуцентите Огадже се е удавил по време на едно от изпитанията.

През юли риалити шоу разбуни страстите в Израел. Главната цел на шоуто е да се проследи превъплъщението на мъже в жени и обратно.

Две дами и трима мъже имат на разположение две седмици, за да сменят пола си. Само че не става дума за физическа смяна на пола или за сексуални малцинства. Водещи израелски гримьори и професионални стилисти помогат на участниците да направят революция във външния си вид и да влязат в ролята на другия пол.

През юни холандско риалити шоу, в което жена-донор трябваше да избере на кого да дари своя бъбрек, всъщност се оказа манипулация.

Неговата цел е била да се алармира общественото мнение за липсата на донори на органи.

Самата донорка „на края на дните си“ се оказа актриса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

----------

преди 15 години

hahahahah

46

преди 16 години

tva e adski otvratitelno.

45

lovebird

преди 16 години

Анонимен e prosto s format.

fallback