Родителите-лесбийки се справят с грижите за малчуганите не по-зле от „традиционните“ родители. Снимка: livejournal
fallback

Проучване, проведено от социолози от Амстердамския университет сред холандски семейства ясно показва, че родителите-лесбийки се справят с грижите за малчуганите не по-зле от „традиционните“ родители.

Резултатите от изследването съвпадат с тези от изследванията на американски социолози, правени по-рано.

В проучването са взели участие 100 хетеросексуални двойки и 100 лесбийски двойки, които се грижат за деца от 4 до 8 години от самото им раждане.

То имало за цел да установи колко време отделят родителите за детето си през деня посредством анкетни данни, наблюдение на експерти и специални „родителски дневници“, в които стриктно се отчитала грижата за детето през всеки ден от седмицата.

В бъдеще учените планират аналогично изследване, което да изучи живота на децата, отглеждани от гей-двойки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

101

velvet

преди 14 години

Знаете ли,мисля си ,че една хомосексуална гей двойка ( 2-*** мъже или 2-ве жени) ще научат детето си на толерантност! Да не говорим , че едва ли дете възпитано в "не нормална" среда ще се изразява толкова вулгарно, грубо и невъзпитано като повечето от Вас тук ! Съжалявам за бедният Ви речник и ограниченото Ви мислене... Важно за възпитанието на детето е колко емоционално и духовно са израстнали родителите му, не как изглеждат и какъв пол имат!

100

Един от останалите (

преди 16 години

Така след не малки усилия успях да пусна втора клавиатура и транслатор за да пиша на Българицата, с идеята че ще бъда разбран по-лесно макар че ... то който иска да разбере може да разбере и от 2 думи.До Жоро 65Това, че Бог не се променя е така, само че Истината се променя постоянно! Още повече истината, която се проявява на нашата планета поради голямата непостояност в материалния свят.Това, че Бог не се променя може да се приеме като довод само ако ти си Бог (след като се осъзнаеш като Бог) До тогава обаче трябва да приемеш че Бог постоянно ни учи на нови неща! Истината е винаги различна!Колкото по-глобална е една истина толкова и по-дълго време остава АктуалнаЗа това и Свещенните книги остават актуални много време!ако вземеш един учебник по компютри от преди 20 години ще видиш, че само най-глобалните неща в него са останали актуални и до днес а повечето са смешно остарели.Това е много обширна тема!Сам знаеш, че Христос беше обвинен именно в нарушаване на Библията и поради това обвинение беше разпънат! Разбира се ако не вярваш в Христа мога да ти изкарам други аргументи, но ще приема че признаваш Христос за Бог и мярка!Та така Христос дойде да изпълни Волята Божия.Христос остави много послания едното от които междодругото е"Всичко е позволено но не всичко е полезно!"Забележи всичко е позволено! Сега след като логически се стига до идеята че и гей-сексът е позволен трябва да се постави и въпроса дали е полезен ;) Ами много хора включително и аз ще ти засвидетелстват, че е полезен. Това обаче незначи че е полезен за теб конкретно;), или пък че ако се прекали с едно нещо включително и това би било полезно!Просто всяко нещо си има мярка на полезност.Ако не е спазена тази мярка за време, количество, качество се стига до лоши резултати и това е с всяко нещо така.Но е много глупаво да се отрича просто ей така защото било забранено и т.н. или било противоприродно.Всъщтност самото наличие на тази физиологическа възможност го прави нормално от природна гледна точка ;)Зарегистрираните изобилни случаи на гей-секс между животните също свидетестват за това!искам да се върна на Библията.Като анализираме живота и диалозите на Христа с фарисеите очевидно е, че от една страна Той свидетелства за Истината а от друга влиза в противоречие със Старият Завет. Извода?Ами извода е, че просто много текстове в Библията са писани от хора не от Бога. Други неща са писани за своето време поради необходимост. Тоест още по онава време не са били актуални!Лично аз се чувствам донякъде отговорен за това, понеже имам спомени, когато писахме много правила преди - правила по които хората живеят и днес. Истината обаче се променя всеки миг!За 2000 години се е променила много за 4000 още повече!В момента има много нови правила за наши дни, които съответно ще са грешни след време а след още повече време и вредни!Както се случва със старите правила от Библията!В момента много от тези неща се използват за да се оправд

99

BtH

преди 16 години

Айде де! И това ли е критерий? Ами той, 89 най-добре го е написал, по тоя критерий (колко време се отделя на децата) най-добри са педофилите... И защо изобщо социолози се изказват по един толкова важен въпрос, преди да са се допитали до психолози? Какво е това дете, което има за пример модел на семейство, което не може да се възпроизвежда по естествен пъ? Едва ли някой може да предположи накъде може да се развие психиката на такова дете, но едно е почти сигурно - мнооого дълги години то няма да бъде пълноценен член на детските групи

fallback