fallback
Сватба развълнува днес обитателите на дома за стари хора в Кенана край Хасково. Да свържат съдбите си решиха 78-годишната Жела и 85-годишният Паскал. Официалната церемония се е провела вчера в кметството в Узунджово, откъдето е младоженецът. Днес новото семейство почерпи в кабинета на директора с шампанско, бисквити и бонбони. Паскал дошъл в дома с втората си съпруга преди 15 години, преди 7 години тя починала и той останал сам. Третата му съпруга Жела е от село Злато поле и е в старческия дом по-малко от месец. Съпругът й не е между живите вече 13 години. Баба Жела има двама сина - единият е починал, а другият е в Германия повече от 13 години. Дядо Паскал има син и дъщеря, 4 внуци и 6 праправнуци. Децата му редовно идват на посещения в дома, една от внучките е организирала подписването на гражданския брак. От вчера младоженците обитават обща стая и още не могат да й се нарадват. Преди да се пенсионира Жела е работила в Мини Марица Изток, където са се трудили съпругът и синът й. Паскал е бил селскостопански работник. Баба Жела е категорична, че още на първата седмица от пребиваването си в дома е харесала дядо Паскал за съпруг. В характерния си стил тя заяви пред журналистите: "Харесах го, защото е скромен, почтен, не му шарят очите. Не ща аз да стоя в стаята, пък той да сгада бабите по гората". Дядо Паскал бе категоричен: "Тя ме избра като ме видя такъв стегнат, хубав дядо".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

R.

преди 16 години

Koi znae kolko gor4ivi 4ashi sa izpili, neka badqt spokoini edin s drug i umereno razvalnuvani ot trepetite na liubovta!Badete shtastlivi skapo semeistvo ;))))

20

преди 16 години

e pa tova e nai-mialata i simpaticna novina, koiato ceta ot mnooooogo dalgo vreme nasam, da sa jivi i zdravi, ce i ... da praviat!!!

19

Nadej

преди 16 години

"Всички възрасти са подвластни на любовта!" ... Такива хора могат само да ме радват, защото явно имат желание за живот, въпреки възрастта си ...

fallback