Вибриращ презерватив разпали неистови дебати в Индия за това дали трябва да бъде категоризиран като сексиграчка или контрацептив, съобщи ВВС.

Артикулът предизвика искрен гняв сред жителите на щата Мадхя Прадеш, тъй като маркетингът на новия продукт е дело на компания, притежавана от правителството.

Кутийката с три презерватива съдържа и джаджа, наподобяваща пръстен, която се задейства с батерии.

Според критиците на новия кондом, това всъщност е вибратор и следователно трябва да бъде забранен, тъй като сексиграчките и порнографията в Индия са незаконни.
 
В рекламния слоган към презерватива пише, че това е продукт „осигуряващ максимално удоволствие посредством силни вибрации“.
 
Точно това изречение, измислено и промотирано от компанията Hindustan Latex, собственост на правителството, разгневи консервативните жители на страната.
 
Според компанията обаче новият презерватив е пуснат в продажба с цел да окуражи употребата на кондоми в борбата срещу СПИН.

Оттам се аргументираха, че новият продукт, който върви по 125 рупии /3 долара/ кутийката, се приема добре от клиентите.
 
Много от хората, които се обявиха против вибриращия презезерватив, обаче искат от правителството да забрани продажбата му, а от Hindustan Latex заявиха, че ако властите наредят, продуктът ще бъде изтеглен от мрежата в щата Мадхя Прадеш.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase