Детето изобщо не разбрало за какво го наказват. Снимка: Корбис
fallback

Училищната администрация в Ла Вега, САЩ, изключи от училище 4-годишен ученик за неправомерно докосване на учител, след като детето в предучилищна възраст прегърнало жената. В писмо, написано от администрацията на училището Ла Вега до родителите на момчето, се казва, че "момчето било уличено в неподходящо поведение в смисъл на сексуален тормоз или сексуален контакт", след като на 10 ноември прегърнало жената и заровило лице в гърдите й. Да Маркус Блакуел, бащата на момчето, което посещавало основното училище Ла Вега, казва, че има оплакване срещу районната администрация. Той твърди, че синът му не разбира защо е бил наказан. „Когато получих писмото, светът ми се разклати“, казва Блакуел за неделното издание на Хералд Трибюн.

Администрацията на училище Ла Вега уточни, че законите за ученическа конфеденциалност не им дават право да коментират случая.

След като Блекуел подал жалба, последвало писмо от местната учителска администрация, в което се обяснява, че престъплението ще бъде третирано като "неуместен физически контакт", с което от досието на момчето отпадат обвиненията за сексуален тормоз.

Администраторите уточниха, че в местния ученически правилник няма специални текстове относно взаимоотношенията между учители и ученици, но изрично е упоменато, че неправомерният физически контакт бива санкциониран с дисциплинарно наказание.

Училищният район Ла Вега се състои от 5 училища, разположени в район на около 30 мили около Уако.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback