Снимка: сп. Пийпъл

Сватбата на Джордж Клуни и Амал Аламудин беше едно от най-горещите светски събития на 2014 г., но подробностите около нея останаха обвити в тайнственост досега, обобщава БТА.

Любопитните, и особено дамите, които искаха да зърнат булчинската рокля на британската адвокатка, вече имат тази възможност, благодарение на сп. "Пийпъл", което излиза с фотография на влюбената двойка на корицата и помества още кадри от големия ден, пише в. "Дейли експрес".

От публикациите около сватбата стана ясно, че 36-годишната Амал Аламудин е избрала рокля на дизайнера Оскар де ла Рента.

Сега любопитните могат да видят творението в цялото му великолепие. Дантелената рокля е с дълъг шлейф и воал до пода. Младоженката държи букетче от цветя, подходящо съчетани с тоалета. 53-годишният Джордж Клуни сияе до своята любима със смокинг на Армани.

Още по темата
Клуни и Аламудин размениха брачните си обети на частна церемония на 27 септември в 7-звездния хотел "Аман" на Канале Гранде, Венеция, пред близо 100 гости. Сред присъстващите бяха Мат Деймън, Боно, Синди Кроуфорд, Бил Мъри, Емили Блънт и главната редакторка на сп. "Вог" Ана Уинтур.

На сватбения прием Джордж Клуни и Амал Аламудин са изтанцували първия си танц като семейна двойка на песента "Why Shouldn't I?" на Коул Портър. Гостите им са получили за спомен айподи с песни, подбрани от младоженците.

В понеделник, 29 септември, Клуни и Аламудин сключиха граждански брак в кметството на Венеция. Церемонията беше ръководена от бившия градоначалник на Рим и приятел на холивудската звезда Валтер Велтрони, припомня изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase