Общ преглед

Американският актьор Джордж Клуни и неговата британска годеница Амал Аламудин - адвокатка от ливански произход - сключиха брак на частна церемония във Венеция, съобщи от Лос Анджелис агентът на Клуни, цитиран от Франс прес.

"Джордж Клуни и Амал Аламудин се ожениха на 27 септември на частна церемония във Венеция, Италия", каза говорителят на актьора Стан Розенфелд. Очакваше се сватбата на един от най-сексапилните актьори на планетата да се състои в понеделник, отбелязва АФП.

Кинозвездата премина вчера сутринта сияещ по прочутия венециански канал Канале гранде, следван от двайсетина лодки с папараци, а по-късно пристигна в суперлуксозния хотел "Аман", където беше подготвена пищна галавечеря със 136 гости. Вечерята беше обявена като неофициално събитие, а самата брачна церемония беше насрочена за понеделник.

Списъкът на звездните гости за сватбата включваше певеца Боно, актьора Мат Деймън, манекенката Синди Крауфорд и съпруга й Ранди Гербер, а също главния редактор на сп. "Вог" за САЩ Анна Уинтур, пише БТА.

Кумове на сватбата са били Ранди Гербер и сестрата на Аламудин - Тала.

Очакваше се самата булка Амал Аламудин да бъде в тоалет на дизайнерката на модна къща "Александър Маккуин" Сара Бъртън, която създаде и сватбената рокля на херцогинята на Кембридж Катрин. Досега обаче не се е появила нито една снимка на Аламудин в сватбения тоалет. Причината е, че Клуни и Аламудин продадоха правата за отразяване на събитието на сп."Вог". Парите ще бъдат дарени за благотворителност.

На сватбата на приятеля си Клуни не присъства Бен Афлек. Той трябваше да е на премиерата на филма си "Gone girl" на Нюйоркския филмов фестивал. Направи впечатление и отсъствието на звездната двойка Брад Пит и Анджелина Джоли.

Днес гостите се събират отново в "Чиприани" за обяд в градината, на който обаче младоженците не присъстват. Вечерта най-близките на двойката са канени на интимна вечеря в "Чиприани".

53-годишният Клуни има един брак зад гърба си - с актрисата Талия Болсъм, от 1989 до 1993 г., преди сериалът "Спешно отделение" да го направи световноизвестен и да го превърне в секссимвол.

36-годишната Аламудин е блестящ адвокат по международно право. През 2004 г. тя работи за Международния наказателен съд, а сред клиентите й са бившият украински премиер Юлия Тимошенко и основателят на сайта "Уикилийкс" Джулиан Асандж.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар