Снимка: Istock

Повечето любовни връзки започват с еуфория, но след като тя премине, настъпва етап, в който започваме да градим наистина тези взаимоотношения и да развиваме любовта си. И ако имаме късмета да сме срещнали партньор, който е на нашата честота, тогава може и да изпитаме онова нещо, наречено безусловна любов.

По какво се разбира, че я има в една връзка?

С безусловна любов партньорите избират кои искат да бъдат, но и кога.

Безусловната любов в реалния свят включва приемане на партньора си такъв какъвто е, без да го идеализираме и да се опитваме да го променим, за да достигне идеалното според нашите разбирания ниво. Да приемем неговите чувства, възприятия, преживявания и гледни точки, без да е необходимо да ги защитава или оправдава, защото са различни от вашите.

Това разбира се не бива да се бърка с онези случаи, в които партньорът налага всякакъв вид тормоз, злоупотребява с наркотици, алкохол, хазарт. Те са изключение.

Безусловната любов означава разбиране, че има разлика между чувствата и реалността.

Когато сме във връзка, с любимия човек попадаме в различни ситуации, включително отрицателни. Единият може да изпита гняв, тъга, срам, вина, но когато нашата любов е безусловна, ние оставаме фокусирани върху същността на това кой е той в действителност. Това не означава да ги оправдаваме, ако ни наранят, особено физически.

Но е по-добре в дългосрочен план да останем наблюдаващи как реагират в други трудни ситуации и да направим сравнение дали това е модел на поведение, който застрашава нас, връзката ни, пречи ли ни по някакъв начин и дали е нещо, с което можем да направим компромис или не.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase