Снимка: istock

Преминали сте през куп интервюта за работа, докато най-после успеете да си намерите работно място, за което сте мечтали и което харесвате. Затова ви се иска още от първия ден да направите добро впечатление. Как да успеете? Има няколко неща, за които да внимавате в поведението и външния си вид, за да бъдете позитивно приети от самото начало.

Бъдете първи в офиса и си тръгнете последни

Никой от колегите ви, както и прекият ви шеф, все още не ви познават. За да усетят заинтересоваността и желанието ви за работа, отидете навреме и останете до края на работния ден. Това демонстрира ангажираност към работата и отговорност към поетите ангажименти. Ако закъснеете и поискате да си тръгнете по-рано определено ще бъдете възприети като несериозна личност, която се опитва да се скатава още от самото начало.

Добре е да се облечете малко повече

Дори да е лято и навън да е горещо, облечете и лека връхна дреха. Все още не сте запознати с културата на новото работно място, още повече ако е в офис, фирма, която работи с клиенти или пък корпорация. Задължително е да имате какво да свалите, ако условията го позволяват. Ако отидете прекалено разголени, това няма да се приеме особено добре.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase