Снимка: iStock

Знанието как да преговаряте за заплатата си правилно преди интервю за работа може да ви осигури по-добре платена позиция.

Нека си го кажем. Интервютата за работа са натоварващи, а стресът и безпокойството могат да попречат на доброто представяне. Има толкова много неща, които трябва да запомните преди и по време на интервю за работа: вашия външен вид и отношение, как мислите, чувствате и какво казвате – всички те са важни. Все пак въпросите може да кръжат в ума ви като акули. Какво ще бъде интервюто? Кой ще го проведе? Ще мога ли да покажа най-доброто от себе си?

Кариерните експерти препоръчват на кандидатите за работа да предвидят, подготвят и изготвят стратегия за потенциални въпроси. Един от най-трудните въпроси е „Какви са очакванията ви за заплата?“ На някакъв етап от процеса на наемане, 57% от работодателите разпитват кандидатите за техните очаквания за заплати, според PayScale.

Експертите са открили начини, по които можете да предложите отговора, за да увеличите шансовете си да получите заплатата, която търсите и заслужавате. Затова е важно да подготвите умен отговор.

Шест насоки за отговор на въпроси относно заплатата можете да прочетете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase