Снимка: outnow.ch

Отношенията снаха-свекърва почти винаги са трудни. Не е лесно да те приемат в едно семейство. Винаги си подлаган на съмнение. Всички твои действия се следят и критикуват и всичко това в името на щастието на любимия син.
Тези проблеми са стари като света. Рядко младите семейства се радват на пълно щастие в цялата фамилия от двете ѝ страни. Грозната истина е, че често колкото и да се опитваме да се „внедрим“ в новото си семейство, все удряме на камък.

Родителите винаги искат най-доброто за децата си. И под „добро“ се разбира „перфектно“. Най-добрата съпруга ще е идеалната. А всички знаем, че идеални хора не съществуват.

Все пак има някои неща, които можете да направите, за да умилостивите свекървата и да я накарате да повярва в щастието, с което възнамерявате да дарите скъпия ѝ син.

Докажете, че сте добър партньор

Една от най-успешните тактики в безкрайната битка със свекървата е доказването в партньорството. Покажете ѝ, че сте винаги зад гърба на сина ѝ.

Вместо да ѝ показвате при всеки удобен случай, че изобщо не е права в изискванията и думите си към вас като семейство, сменете подхода.

Демонстрирайте защо сте практически права в отношенията си с партньора си – нейният син.
За да сте успешни в тази тактика трябва да разберете много точно какво иска свекървата, кое е важно според нея за бъдещето на сина ѝ, вашият партньор. Запознайте се добре с ценностите в неговото семейство и се опитайте да ги приемете и като свои.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase