Снимка: outnow.ch

Ако някой каже, че тръпката от началото на връзката никога не отминава, ще излъже най-безцеремонно. Всички сме наясно, че в любовта нещата не остават такива, каквито са били в началото, колкото и да се обичате след години и колкото и успешна да е връзката ви.

Мъжете обичат да преследват жените. Хищническият инстинкт се отключва в тях. Адреналинът ги зарежда и ги кара да се чувстват пълноценни мъжкари. Много жени също го правят.

Но някои хора не спират да следват този модел на поведение през целия си живот. Те просто не могат да създадат пълноценна връзка, дори след като са се "наиграли" на младини.

Замисляли ли сте се защо някои хора предпочитат тръпката от гонитбата и преследването пред влюбването и дълготрайната връзка?

Има си научно обусловени психологически причини за това.

Всичко е въпрос на химикали в мозъка

Ако сте устроени по този начин и имате склонност към пристрастяване, то тогава ще ви е трудно да промените тази своя черта в интимния характер.

В началото на връзката, а често и преди да е започнала, в мозъка се отделят биохимикали, които действат на принципа на опиатите. Това са допамин, серотонин, адреналин, епинферин, норадреналин.

Повече по темата  може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase