Снимка: outnow.ch

Седенето убива и това е научен факт, който е неоспорим. Колкото повече време прекарваме в седнало положение, толкова повече увеличаваме рисковете от сериозни здравословни проблеми и преждевременна смърт.

Седящите професии, особено тези, свързани с работа на компютър по цял ден, водят след себе си куп заболявания, включително на черния дроб, сърдечносъдовата система, нервната система, храносмилателната система.
Важно е да се тренира редовно при такива случаи на продължително седене през деня. Но има и неща, които можете да правите по време на работа и които облекчават продължителните часове в седнало положение.

Мърдайте непрекъснато, докато сте седнали

Шаването от време на време, докато си седите на стола е много важно и полезно. Докато седите и вършите работата си просто мърдайте от време на време. Намествайте се в различни посоки на стола. Така ще компенсирате дълготрайното седене.

Ставайте до тоалетна често

Дори да не ви се ходи до тоалетна, разхождайте се дотам. И без това не е хубаво да се задържа урина, а пък разходките до тоалетната или до стаята за отдих са полезни. Чрез кратките, но чести разходки ще компенсирате продължителната неподвижност и ще раздвижвате мускулите и кръвообращението си.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase