Снимка: Reuters

Гърдите са нежен и уязвим женски орган, освен че са символът на женствеността и майчината природа.

Има някои неща, които никога не трябва да правите с гърдите си, колкото и безобидни да ви се струват. С тях можете да ги нараните, да предизвикате реакции, болки и дори по-сериозни проблеми. Някои съвети, които се намират в интернет също са опасни за гърдите, въпреки че изглеждат практични.

Ето кои са те:

Залепване на гърдите с тиксо

В интернет много жени се хвалят с използването на дебели залепващи ленти, с които придържат гърдите си под рокли с гол гръб или изрязани деколтета. Такива дрехи понякога наистина изключват носенето на сутиен, но лепенките са най-лошият заместител.

Те могат да предизвикат сериозни кожни алергии, реакции и раздразнения, които да провокират по-дълбоки проблеми с гърдите. Не забравяйте, че кожата на гърдите, особено на ареолите, е много нежна, тънка и чувствителна.

Поставяне на ботокс

Въпреки че не е много разпространено, поставянето на ботокс в гърдите все пак се използва от някои жени. Този невротоксин блокира работата на мускулите като предпазва кожата от увисване и бръчки.

Ако не харесвате някое ъгълче от гърдите си, недейте да използвате ботокс, за да ги "поправите". Няма достатъчно проучвания за това до каква степен процедурата е опасна или не.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase