Снимка: outnow.ch

За много хора откъсването от работа понякога изглежда невъзможно, дори когато е време за тръгване. Сякаш всичките най-важни ангажименти се появяват към края на работния ден. Ако искате да си тръгвате от работа навреме, трябва да се стремите да организирате ангажиментите си по-добре.

Ако сте дезорганизирани и губите ценно време през деня, много е възможно да се налага да оставате, след като колегите ви си тръгнат.

Ако не сте достатъчно продуктивни в службата, това може да наруши баланса и в личния ви живот. Едва ли половинката ви ще е доволна, ако вечно ви се налага да си доработвате в извънработно време.

Ето и няколко съвета, които ще ви помогнат да се организирате по-добре:

1. Не си вдигайте телефона за щяло и нещяло.
Ако водите безкрай лични телефонни разговори по време на работния си ден, нищо чудно да не можете да си тръгнете точно в 17 или 18 часа. Опитайте се да водите кратки и делови разговори дори с близките си – вечерта ще можете да се наприказвате на спокойствие.

2. Не си проверявайте и-мейла непрекъснато.
Ако си проверявате електронната поща на всеки половин час и ако редовно гледате/обновявате профила си в социалната мрежа, много е възможно да изгубите ценно време за работа. Това ще ви принуди отново да стоите в офиса след края на работното време.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase